Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Madordning

Bronzemærket

Fødselsdagsfad

Vores fødselsdagsfad

Måltidet og vores visioner for det gode måltid.  

I Arnbjerg Børnehus har vi stor fokus på den kulinariske oplevelse, så børnene får en god madoplevelse og varieret mad der stimulerer alle sanser. Her serverer vi forskellige retter hvor der indgår bønner, linser, fisk, kød og grønt. 

Vi følger fødevarestyrelsens anbefalinger med flere grøntsager, fuldkorn, fisk, bælgfrugter og mindre kød, salt og sødt. 

Vi lægger vægt på at gøre børnene madmodige. De er altid velkomne i køkkenet, til at snitte, skære eller bage. Det giver børnene mulighed for at få råvarerne i hænderne og lyst til at smage på det.  Der sidder altid en voksen sammen med børnene under måltiderne og spiser den samme mad. Måltidet er et fællesskab og her oplever de også andre børns erfaringer med smag. Måltidet er en verden af farver, smage, konsistens og dufte.

Vi bruger børnevenligt service fx. små skåle, fade, kander og bestik i passende størrelse. Det er vigtigt at børnene er aktive under måltidet. Vi hjælper dem at skabe rammerne, så de får ansvar og mulighed for at øve sig på at klare sig selv sammen med andre. Vi ønsker at de får mere ejerskab over måltidet og appetit på maden.

Vi har fokus på at mindske madspild, så derfor serveres rester eller laves nye retter af den mad der er til overs.  

Måltider vil blive serveret på følgende tidspunkter: 

Morgenmad 

6.30 - 7.15 

Formiddagsmad 

8.30 - 9.00 

Frokost  

11.00 - 11.30 

Eftermiddag  

13.30- 14.30 

Sen eftermiddag 

16.20  

Til morgenmad bliver der tilbudt havregrød, rugfras eller havregryn, som kan blive toppet med små stykker af frisk frugt. Der vil blive tilbudt mælk til morgenmaden. 

Formidddagsmaden består af friskbagt brød eller knækbrød med becel, ost eller spread. Hertil bliver serveret frugt og grønt efter årstiden. Der tilbydes et glas mælk. 

Til frokost tilbyder vi som udgangspunkt 2 rugbrødsdage, med 4 forskellige slags pålæg, som oftest vil være fiskepålæg, spread, grønt og kødpålæg. Af varme retter serverer vi suppe, grød, kød, fisk og vegetariske retter. Der vil blive serveret vand til maden.

Eftermiddagsmaden består oftest af forskellige slags brød med tilbehør eller fyld. Der vil altid blive serveret årstiden frugt og grønt til.  

Til sen eftermiddag bliver der tilbudt lidt brød, frugt og grønt til dem der er her.  

I forbindelse med traditioner, serverer vi f.eks. fastelavnsboller, pebernødder eller risengrød med kanelsukker.

Fødselsdage i børnehuset

Til børnenes fødselsdage ser vi gerne at forældre medbringer max 4 forskellige slags frugt, dagen før fødselsdagen skal holdes i børnehuset. Så vil køkkenet skære det ud og anrette det på et fad med flag i. På dagen kan barnet sammen med pædagoger og/eller forældre, komme og hente det, til det aftalte tidspunkt.  Vi går ikke hjem til fødselsdage men fejrer det her.